Στις 2 Ιουλίου η αίθουσα αναχωρήσεων του «Ομήρου»

Έπειτα από την σύγκλιση συμβουλίου της Επιτροπής Παρακολούθησης Έργων του Φορέα Τουρισμού Χίου, τέθηκαν επί τάπητος τα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν τόσο την τοπική αυτοδιοίκηση όσο και τους ίδιους τους δημότες, με αυτά να αποτελούν την πορεία εξέλιξης του Αερολιμένα της Χίου, την τοποθεσία του κεντρικού λιμανιού στο νησί, την παράδοση της αίθουσας του Τελωνείου, την πρόοδο του Φράγματος Κόρης Γεφύρι κ.α.

Στην συνέλευση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Χίου Ιωάννης Μαλαφής, ο χωρικός Αντιπεριφερειάρχης Παντελής Βρουλής, ο Βουλευτής Χίου Νότης Μηταράκης, ο Πρόεδρος του Φορέα Τουρισμού Κώστας Μούνδρος, και άλλα πρόσωπα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ξεκινώντας, ο κ. Μηταράκης, έκανε λόγο για την πρόοδο του Αερολιμένα της Χίου, που ως γνωστόν εδώ και εκτεταμένο χρονικό διάστημα οι εργασίες είχαν παύσει να διενεργούνται, με την αίθουσα αναχωρήσεων όπως και του αεροδιάδρομου, να αποτελούν όνειρο απατηλό. Έτσι λοιπόν, καταληκτική ημερομηνία παράδοσης της αίθουσας αναχωρήσεων αποτελεί η Τρίτη, 2 Ιουλίου, με τη μετακόμιση στο ολοκαίνουριο κτίσμα να γίνεται εν μια νυκτί, για την αποσυμφόρηση του αεροδρομίου από τις εργασίες που θα υλοποιηθούν.

Συνεχίζοντας, επόμενος στόχος για την ανάπλαση του «Ομήρου» καθίσταται η επανακατασκευή της αίθουσας αφίξεων, για μια πιο ολοκληρωμένη «υποδοχή», ενώ η ίδια θα προμηθευτεί με υψηλής τεχνολογίας συσκευές για τη διατέλεση καλύτερου ελέγχου των επιβατών, με σύστημα X-Ray Scanner, κατά το οποίο το υπαλληλικό προσωπικό έχει εκπαιδευτεί να λειτουργεί, ενώ θα διατεθούν ακόμη 157.000 ευρώ από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, για την τοποθέτηση περισσότερων τεχνολογικών συσκευών.

Αναφορικά με την αναδιαμόρφωση του αεροδιαδρόμου, ώστε να υποδέχεται περισσότερα αεροπλάνα και να είναι ευρύχωρος κατά την απογείωση και προσγείωση αυτών, ο κ. Μηταράκης με χαρά ανακοίνωσε την παύση των όποιων κωλυμάτων υπήρχαν με τις ελλείψεις αδρανών υλικών, με αυτό να συνεπάγεται την επανεκκίνηση των εργασιών.

Ο κ. Μηταράκης, φαίνεται να ατενίζει ένα πιο αισιόδοξο μέλλον για τη Χίο, και ιδίως για τον Κρατικό Αερολιμένα «Όμήρος», ο οποίος θα αναβαθμίσει την εικόνα του νησιού και θα είναι σε θέση να υποδεχθεί μεγαλύτερο αριθμό τουριστών, ενώ ο ίδιος φρόντισε να υπενθυμίσει τους αγώνες που έχουν γίνει για το έργο αυτό, και να μην παραλείπονται οι όποιες δυσκολίες είχαν εμφανισθεί.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αφήστε ένα σχόλιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.